បិទការផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Před půl rokem បាននៅក្រៅឃុំ Microsoft s iPadovou verzí svého kancelářského balíku Office, tedy s aplikacemi Excel, Word a PowerPoint. Konkurenci má Microsoft v App Store v tomto oboru poměrně výraznou, nicméně mnozí přítomnost iPadových Office uvítali a používají je. Těm, co zatím aplikacím z Redmondu odolávali, ať už z jakéhokoliv důvodu, mohou pomoci školicí videa přímo od Microsoftu, které ukáží základní kroky v každé z trojice aplikací.

Překážka pro používání Excelu, Wordu či PowerPointu totiž může být pro mnoho uživatelů hned při prvním spuštění. Microsoft totiž napojil své aplikace pro iPad na službu ការិយាល័យ 365, a tak je pro kompletní funkčnost (v případě Office pro iPad to znamená mimo čtení dokumentů i možnost jejich editace) nutné mít Office 365 předplacené.

Školicí videa Microsoftu jsou sice v angličtině, ale jsou k nim dispozici české titulky (stačí v okně videa vybrat CC a Cesky). Krátké videokurzy pro Excel, ve kterých si osvojíte základní ovládací prvky a fungování aplikace, najdete នៅទីនេះ, samozřejmě jsou připravené i návody pro ព្រះបន្ទូល a PowerPoint. Níže vybíráme několik z nich.

កម្មវិធី Excel, ព្រះបន្ទូល i PowerPoint jsou v App Store ke stažení zcela zdarma, k jejich plné funkcionalitě je však třeba mít předplacené Office 365.

Aktivace Office pro iPad

Otevírají se vám soubory v Office pro iPad jenom pro čtení? V tom případě musíte aplikace aktivovat pomocí účtu Office 365. Toto školicí video ukazuje, jak je můžete aktivovat pomocí účtu pro domácnost, zaměstnání nebo školu.


Psaní v Excelu pro iPad

Zadávání textu v Excelu pro iPad se může ze začátku zdát složité, hlavně pokud jste byli zvyklí na fyzickou klávesnici. Toto školicí video ukazuje některé tipy pro psaní v Excelu pro iPad. Zabývá se psaním textu, čísel a vzorců.


Jak funguje ukládání ve Wordu pro iPad

Word pro iPad automaticky ukládá vaši práci vždycky, když uděláte jakoukoliv změnu. Ve většině případů nemusíte k uložení souboru udělat vůbec nic. V tomto školicím videu najdete informace o automatickém ukládání.


Spuštění prezentace v PowerPointu pro iPad

.